Belge Gerektirmez
başlayan fiyatlarla
başlayan fiyatlarla
başlayan fiyatlarla
Sonradan pişman olmamak için
Veritabanları kısaca verilerinizin belli bir düzen içerisinde muhafaza edilmesine yarar. Dünya üzerinde bir çok veri tabanı yapısı bulunmaktadır. Çeşitli yapılarla ve ihtiyaçlar doğrultusunda yazılımcılar bu veritabanlarını tercih etmektedir. Bu yapılar arasında en popüler olan ve kullanılan veri tabanları PostgreSQL, Mysql ve Mssql olarak bilinmektedir. Web yapılarında genellikle Mysql yapısı popüler olarak kullanılmaktadır. Plesk panelde genel olarak Mysql, Mssql, PostgreSQL desteği bulunmaktadır. Ancak bu destekler windows ve linux plesk panel olarak ayrılmaktadır. Windows tarafında Mysql ve Mssql desteği bulunuyorken Linuxda mysql yapısını mariadb ya da percona olarak derleyebilir harici olarak postgresql yapısı kurabiliriz. Windowsa plesk destekli postgresql destegi malesef bulunmamaktadır ancak harici olarak uzak bir postgresql sunucusunu bağlayabilmekteyiz.
Plesk panelde varsayılan olarak kurulan veritabanı yapısı Mysql yapısıdır. Default olarak plesk panel kendi yapısını mysql üzerine kurduğu için kurulumda mysql yapısını zorunlu kılmaktadır.Bu makalemizde sizlere plesk panel üzerinden “Nasıl Mysql Veritabanı Oluşturulur” sorusunun cevabını vereceğiz.
Plesk panel üzerinde yeni bir veritabanı oluşturduğumuz gibi yönetim işlemlerinide gerçekleştirebiliyoruz. Veritabanının tablolarını ve yapılarını detaylı bir şekilde yönetebilmemiz için plesk panel bize phpMyAdmin desteği sunmaktadır. Genel olarak Plesk panel üzerinde yapabilecegimiz veritabanı yönetimlerinin açıklamalarına aşağıdaki maddelerden ulaşabilirsiniz.
2005 yılından günümüze kadar Domain / Alanadı ve Veri Merkezi tarafında da Sunucu Barındırma, Sanal Sunucu ve Hosting hizmetlerinde bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Sizlerin memnuniyeti bizim için çok önemlidir. Şimdi Profesyonel Web sitenizi %30 indirim ile hemen web tasarım teklifinizi alın.
1
Copyright © 2005 - 2021 | Tüm hakları saklıdır.
Fiyatlarımıza %20 KDV dahil değildir.