Alan Adı Kaydı Alan Adı Transferi Alan Adı Yenileme .TR Alan Adı Kaydı Whois Sorgulama Alan Adı Uzantıları
Bireysel Hosting Kurumsal Hosting Wordpress Hosting Multi Hosting
Türkiye VDS Sunucu Avrupa VDS Sunucu Özel Masaüstü Sunucu FOREX Sunucu
Türkiye Fiziksel Sunucu Avrupa Fiziksel Sunucu Yarı Fiziksel Sunucu Sunucu Barındırma Kirala Senin Olsun
Kurumsal E-posta IP Adresi Hizmeti Metro Ethernet Hizmeti Yedekleme Hizmeti
Veri sorumlusu sıfatıyla tarafımızca toplanan, saklanan ve işlenen kişisel verileriniz için KVKK'nın Veri Sorumlusunun Aydınlatma Yükümlüğü başlıklı 10.maddesi uyarınca faaliyette bulunmaktayız.
Detay Tamam

Sunucu Kiralama

Kullandığımız dijital araçların büyük çoğunluğu, online servis ve hizmetlerin ise neredeyse tamamı sunucular yardımıyla bize sunuluyor. Basit bir ifadeyle sunucu, kullanıcının verilere online olarak ulaşabilmesini sağlayan, bu verileri onların kullanımına sunan sistemlerdir.

Çok fazla trafik alan web siteleri Hosting, Reseller, veya VPS, gibi paketlerle barındırılamaz. Çünkü yüksek trafik demek daha çok kullanıcının sunucuya bağlanmak istemesi bu da hem daha büyük donanım ihtiyacı hem de trafik ve harddisk alanı demektir. Eğer web siteniz hassas bir alandaysa Shared Hosting, (Paylaşımlı Hosting) üzerinde siteleriniz olumsuz şekilde etkilenebilir. Sunucu içerisinde barındırdığınız siteler ise tüm olumsuzluklardan uzakta durur. Kiralık sunucu kullanan kullanıcılar sunucuları içerisinde diledikleri gibi CPU, oranı kullanabilme şansına sahiptirler. Yani aşırı yükleme nedeniyle hosting firması sizi kapı dışına koyamaz. Sürekli online olması gereken yazılımlar. Başta mobil uygulamalar ve yazılımlar olmak üzere online oyun, Client'ları gibi birçok yazılımın 7 gün 24 saat açık olması için bir sunucu içerisinde yer alması gerekir. Özel ortam sağlama şartları olmayan ve fazladan sermaye harcayarak bakım masrafıyla uğraşmak istemeyen kullanıcıların tümü kendilerine ait olacak bir sunucu kiralarlar. 

Sunucu Kiralama Nedir?

Sunucu kiralama; Bir sunucu sahibi olmanız gerekmeksizin hizmet aldığınız webhosting ya da veri merkezine ait sunucuları, kaynak özelliklerine göre dönemsel ödeme yaparak kullanmanızdır. 

Dedicated server, cloud sunucu, vds sunucu ve vps sunucu şeklinde farklı sunucu çeşitleri bulunmaktadır.

Dedicated (Fiziksel) Sunucu : Genellikle büyük projeler için tercih edilmektedir. Ancak yine de fiziksel bir sunucu kiralayıp bu sunucuyu sanallaştırarakta kullanabilirsiniz. Bir bulut sunucuya, vds ve vps sunuculara göre daha yüksek maliyetlidirler ancak karşılık olarak daha yüksek kaynak sunmaktadırlar. Fiziksel sunucu kiralamalarınızda disk yedekliliği çok önemlidir ve bu nedenle raid yapılandırmalı bir dedicated server seçmeniz veri kaybı yaşama ihtimalinizi büyük oranda düşürecektir.

VDS Sunucu : Vds sunucular, bir fiziksel sunucunun sanallaştırılması ile elde edilirler ve eğer bu sanallaştırma donanım seviyesinde yapılmış ise ismi VDS olarak tanımlanmaktadır. Virtual Dedicated Sunucu olarak adlandırılırlar. Buradaki dedicated ifadesi virtual ile birlikte kullanıldığında bir sanal sunucu olduğunu ama diğer sanal sunucuların Size ayrılan kaynaklara erişemeyeceğini ya da müdahale edemeyeceğini ifade etmektedir. Vps sunucularak göre daha stabil sunuculardır.

VPS Sunucu : Vps sunucular en uygun maliyetli sanal sunuculardır ve yine fiziksel sunucuların sanallaştırılması ile oluşturulurlar. Ancak burada VDS’in aksine, sanallaştırma işlemi donanım seviyesinde değilde işletim sistemi seviyesinde yapılır ve bunu daha anlaşılır şekilde açıklamak gerekirse yazılımsal bir sanallaştırmadan söz edebiliriz. Yine kaynaklar sanal sunuculara pay edilirler ancak burada monitoring işleminin daha dikkatli yapılması gerekir çünkü kaynaklarını zorlayan bir sanal sunucu yeterince iyi izlenmez ise diğer sanal sunucuların çalışmasını olumsuz anlamda etkileyebilir.

Cloud ( Bulut ) Sunucu : Bulut sunucuların en önemli ayrımı sanal sunucu olmalarıdır Bunun bir çok avantajı bulunmaktadır. Kaynaklarınız yetersiz geldiğinde kolayca arttırabilirsiniz ya da projenizin yüksek kaynak ihtiyacı son bulduğunda kaynaklarınızı azaltarak ödemelerinizi düşürebilirsiniz. Kolaylıkla sunucu yedeğinizi alabilir ya da sunucularınızı klonlayabilirsiniz.

Kiralık Sunucu Avantajları Nelerdir?

Minimum Maliyet : Kendinize ait herhangi bir fiziksel sunucunun bir datacenter da barındırma maliyetleri gayet yüksekken, bir isimtescil.net kiralık sunucular sizi bu maliyetlerden oldukça büyük oranda kurtarır.

Güvenli Ortam : İsimtescil kiralık sunucular yalıtılmış bir ortam olduğundan uygulamalarınız ve bilgileriniz için en yüksek seviyede güvenlik sağlar.

Yüksek Performans : Donanım bağımsızlığı sayesinde isimtescil.net kiralık sunuculardan her türlü uygulamanız için yüksek performans sağlayabilirsiniz. Bu da iş sürekliliği olan uygulamalarınızda size kolaylık sağlayacaktır.

7/24 Teknik Destek : Müşterileriniz ve siz, teknik destek hizmetini 7 gün 24 saat alabilirsiniz. Sanal sunucunuzu, kendinize ait bir fiziksel sunucu olarak kullanabilirsiniz.

Hem verilerinize hızlı ve güvenli erişim sağlamak hem de pahalı sunucu yatırımlarından kaçınmak istiyorsanız Sunucu Kiralama hizmeti tam size göre! Sunucu Kiralama Hizmeti kapsamında kiralanan sunucuyu barındırma, bakım ve destek hizmetlerine sahip olabilirsiniz.

Sunucu kiralama ile ilgili satın alım yaparken size yakından ilgi gösteren, satın alım sonrası herhangi bir sorun yaşamanız durumunda satış ekibiyle size yardımcı olan, tecrübeli bir ekibe sahip firmayla çalışmanızı öneririz. Karşınızda her durumda size yardımcı olan tecrübeli bir ekibin olması sizi memnun edecek ve yaptığınız işe daha çok bağlanmanızı sağlayacaktır.

24 ay sonunda kendinize ait bir fiziksel server olmasına bir adım kaldı! Daha sonra fiziksel server için ücret ödemenize gerek kalmayacak! Bu fırsatı kaçırmayın! İSİMKAYIT'ın herkesin kendine ait bir sunucusu olması için başlattığı KİRALA SENİN OLSUN kampanyası devam ediyor.

 


  • kiralık sunucu, sunucu kiralama, kirala senin olsun
  • Bu dökümanı 253 kullanıcı yararlı buldu.
Bu cevap yeterince yardımcı oldu mu?

Bunlar da yardımcı olabilir