Alan Adı Kaydı Alan Adı Transferi Alan Adı Yenileme .TR Alan Adı Kaydı Whois Sorgulama Alan Adı Uzantıları
Bireysel Hosting Kurumsal Hosting Wordpress Hosting Multi Hosting
Türkiye VDS Sunucu Avrupa VDS Sunucu Özel Masaüstü Sunucu FOREX Sunucu
Türkiye Fiziksel Sunucu Avrupa Fiziksel Sunucu Yarı Fiziksel Sunucu Sunucu Barındırma Kirala Senin Olsun
Kurumsal E-posta IP Adresi Hizmeti Metro Ethernet Hizmeti Yedekleme Hizmeti
Veri sorumlusu sıfatıyla tarafımızca toplanan, saklanan ve işlenen kişisel verileriniz için KVKK'nın Veri Sorumlusunun Aydınlatma Yükümlüğü başlıklı 10.maddesi uyarınca faaliyette bulunmaktayız.
Detay Tamam

DirectAdmin Nedir?

Kullanımı kolay, hızlı ve alternatiflerine göre oldukça ekonomik paneller arasında yer alan DirectAdmin hakkında merak edilenleri açıklamaya çalışacağız.

 DirectAdmin Nedir?

Bir hosting yönetim paneli olan DirectAdmin, kolay ve ekonomik bir teknolojidir. Web sayfalarının rahat bir şekilde yönetilmesini sağlayan bu panel, deneyimli ve deneyimsiz fark etmeksizin her kullanıcı türüne hitap eder. Kullanışlı bir arayüze sahiptir. 3 katmanlı tasarımı ile kullanıcı tipleri arasında geçiş yapmanıza yardımcı olur.

Tasarımı kolay bir şekilde değiştirilen DirectAdmin, sayısız web sitesinin güncellenmesini gerçekleştirir. Çevrimdışı sayfaların yüklenmesini hızlandırır. Doğrudan sunucuya gönderilen bildirimler aracılığıyla olası hata ve kesintiler engellenir. Sistem yöneticileri tarafından yükseltilen sürümler, panel bozulmadan yapılır.

DirectAdmin’in Özellikleri Nelerdir?

Sistem kaynaklarını minimum seviyede kullanan, yüksek hızda çalışan DirectAdmin, kullanıcılarına sınırsız sayıda Domain desteği de sunmaktadır. Periyodik güncellemeler ile kullanıcı deneyimini bir üst seviyeye taşıyan DirectAdmin, kullanıcı düzeyinde birçok avantaja sahiptir bunlar;

E-posta Yönetimleri: DirectAdmin kullanıcıları, POP / IMAP hesaplarını, Catch-All E-mail adreslerini, mail listelerini, otomatik yanıtlayıcı ve Webmail tanımlamalarını oluşturabilmektedir.

Filtre Kullanımı: Mail sistemlerinde yer alan filtreler, kullanıcıların iletilen mailleri Domain, Anahtar kelime, boyutlarına göre engelleme imkanı sunmaktadır. DirectAdmin içerisinde “Yetişkin Filtresi” de bulunmaktadır.

FTP Yönetimleri: DirectAdmin kullanıcıları FTP hesaplarını oluşturarak, her bir hesaba ayrı şekilde düzenlenen dizin izinleri ayarlanabilmektedir. DirectAdmin içerisinde anonim FTP özelliği de bulunmaktadır.

DNS Menüsü Kullanımı: Kullanıcılar DirectAdmin panel üzerinden yeni DNS kaydı oluşturabilmek, ihtiyaç durumunda mevcut DNS lerini kaldırabilmek mümkündür. DirectAdmin ile MX ayarları da kolayca değiştirilmektedir. DNS kontrollerine dair tüm işlemler, DirectAdmin panel ile gerçekleştirilmektedir.  

İstatistik Menüsü: DirectAdmin sisteminde, kullanıcıların mevcut hesaplarıyla ilişkili her istatistiği görüntüleme şansı bulunmaktadır. Geliştirilmiş seçenekler ve Webalizer kullanımı da bunlara dahil olmaktadır.

Subdomain Menü Kullanımı: DirectAdmin üzerinden kullanıcılar Subdomainlerini oluşturabilmektedir. Gerekli durumda oluşturulan Subdomainler listelenebilir ya da silinebilir. Aynı zamanda Subdomainlere ait istatistiklerin görüntülenmesi DirectAdmin ile mümkün olmaktadır.

Dosya Yönetimi: DirectAdmin panelde, yeni bir web sitesi oluşturmak, geliştirmek için ihtiyaç duyulan tüm özellikleri kapsayan FTP kullanımı, daha hızlı ve daha işlevsel şekilde yürütülen dosya yöneticisini içerisinde barındırmaktadır.

MySQL Veritabanı: Kullanıcılar ilgili menü üzerinden MySQL veritabanlarını birkaç basit adımla oluşturabilmek, değiştirebilmek ve gerektiğinde silebilmek mümkün olmaktadır.

Site Yedeklemeleri: Kullanıcıların sitelerine ait verileri yedeklemesi ya da geri yüklemesi DirectAdmin ile mümkün olmaktadır.

Hata Sayfalarının Kullanımı: DirectAdmin kullanıcıları, panelleri üzerinden 401 / 403 / 404 / 500 hata kodlarını içeren kişisel mesajlar ve çıktılar oluşturabilmektedir.

Dizin Şifre Koruması: DirectAdmin kullanıcıları, seçmiş oldukları dizinleri, kullanıcı adları ve şifreleri ile koruma altına alabilirler.

PHP Seçimi: Kullanıcılar, istemciye ait belirlenen spesifik bir PHP sürümünü, .php uzantısı ile ilişkilendirebilirler.

Geliştirilmiş Araç Kullanımı: DirectAdmin kullanıcıları, panelleri üzerinden SSL sertifikalarını kurabilirler, sunucularına ait bilgileri ve yüklenmiş Perl modüllerini görüntüleyebilirler. Apache işleyicilerinin ayarlarını yapabilirler. Site yönlendirmelerini panelleri üzerinden gerçekleştirebilirler. Domain işaretleyicisi “Pointers” özelliğini etkinleştirebilirler.

DirectAdmin’in Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?

Kullanıcılara sınırsız sayıda domain desteği sunan DirectAdmin, belirli aralıklarla güncelleme yaparak kullanıcı deneyimini üst seviyeye taşır.  

DirectAdmin’in avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

- Domain, anahtar kelime ve boyutlara göre filtreleme kullanır.

- FTP hesapları oluşturup her hesaba dizin izinleri verir.

- SSL sertifikalarını kullanan panelde sunucularla ilgili detaylar görüntülenip Apache işleyicilerinin ayarlarını yapılır.

- Subdomain oluşturulup listelenip silinir. İstatistikler incelenir.

- DNS kaydı oluşturulur ya da mevcut kayıtlar kaldırılır. Tüm işlemler, açık oturum ile gerçekleştirilir.

- Kullanıcılar seçilen dizinleri, adları ve şifreleri koruma altına alır.

-Kontrol panelinin dezavantajlarını ise şu şekilde sıralayabiliriz:

DirectAdmin’in dezavantajları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz :

- Dosya yöneticisinde arşiv desteği bulunmamaktadır.

- Ek komut dosyalarının uygulama yöntemleri karmaşıktır.

- Zayıf bir spam filtre sistemi bulunur.

- Erişim seviyelerinin farklılığı nedeni ile bazı alternatifleri yapılandırmak zorlaşır.

DirectAdmin ve cPanel Arasındaki Farklılıklar Nelerdir?

Web hosting yönetim panelleri arasında, günümüzde en çok kullanılan iki alternatif DirectAdmin ve cPanel olmaktadır. Kullanıcılar doğal olarak hangi alternatifin daha iyi olduğuna dair birçok soru sormaktadır. Bu sorulara yanıt vermek amacıyla, DirectAdmin ve cPanel arasındaki farklılıklar aşağıda sıralanmaktadır.

- DirectAdmin, cPanel ’e göre daha gelişmiş bir yazılımdır

- Kurulumu ve kullanımı oldukça basittir

- Daha az kaynak tüketimine sahiptir

- Çok daha hızlı, daha işlevsel ve daha güvenilirdir

- Kullanıcılarının etki alanlarındaki DNS kayıtlarını düzenleme şansları vardır

- SSL sertifikalarının yüklenmesi mümkündür

- Daha detayı ve kullanım alanı geniş bir dosya yöneticisine sahiptir

- Alt alanların “www” ön eki ile çalışması mümkündür

- Panel yönetimi çok daha kolaydır

- Ticarî kullanımda hız faktörü ve güvenlik seçenekleri ile rakiplerinden ayrılmaktadır

- Oluşan ya da oluşabilecek hatalarda, özel kurtarma sistemlerine sahiptir

- Sistemin kilitlenmesi durumunda, hizmetler otomatik olarak başlatılmaktadır

DirectAdmin deneme sürümü için, 6 gün ücretsiz kullanım seçeneği sunmaktadır. Topluluk temelli destekleri, otomatik olarak güncelleme alternatifleri, kendi kendine kurulum özellikleri ile DirectAdmin denemek isteyen kullanıcılar, panelin tüm işlevlerinden 60 gün boyunca ücretsiz şekilde yararlanabilmektedir. DirectAdmin deneme sürümü için resmi web sitesi üzerinden “Buradan” giriş yaparak, hemen deneme oluşturulmaktadır.

Directadmin panel kurulumu ve kullanımı hakkındaki detaylı makalemize "Directadmin Panel Kurulumu Nasıl Yapılır? ulaşabilirsiniz. 

 


  • DirectAdmin, DirectAdmin Panel Nedir, cPanel
  • Bu dökümanı 333 kullanıcı yararlı buldu.
Bu cevap yeterince yardımcı oldu mu?

Bunlar da yardımcı olabilir