Belge Gerektirmez
başlayan fiyatlarla
başlayan fiyatlarla
başlayan fiyatlarla
Sonradan pişman olmamak için
İlk defa web sitelerini oluşturmak veya işlerini internete taşımak isteyenler için popüler bir seçenek olan Paylaşımlı Hosting ile internetteki varlığınızı hızlı ve kolay bir şekilde başlatabilirsiniz.
Paylaşımlı Hosting (Shared Hosting) Nedir?
Shared Hosting (Paylaşımlı Hosting), bir fiziksel sunucunun kaynaklarının birçok müşteriye limitler halinde bölünerek hosting (barındırma servisi) şeklinde sağlanmasıdır. Shared yani Paylaşımlı Hosting adı verilen bu barındırma türünde tüm hosting sahibi müşteriler aynı sunucu üzerinde farklı müşteri limitleriyle yer alıp, sunucuya ait aynı kaynağını tüketirler
Her kullanıcı ödediği faturaya veya sahip olduğu pakete göre web alanı, aylık web trafiği, e-mail hesabı, FTP hesabı ve veritabanı limiti gibi limitlendirmelere tabii tutulur. Bu sayede kullanıcıların makine üzerindeki kullanım hakkı eşit olarak paylaştırılmış olunur.
Paylaşımlı Hosting’de kullanıcıların limitleri haricinde sunucunun tüm fiziksel kaynakları ortak olarak kullanılır. Sunucunun sahip olduğu RAM ve CPU tüm kullanıcılar tarafından ortak kullanıldığı gibi sunucuda tek bir Apache server ve tek bir MySQL ile Mail sunucusu bulunmaktadır.
Paylaşımlı hosting’lerin tercih edilmesinin başlıca nedeni bir internet sitesini barındırmak için tercih edilebilecek en hesaplı barındırma tipi olmasından kaynaklanıyor. Sunucu kiralayıp, sunucu ve altyapı giderlerini karşılamak, sunucunun yazılımsal bakımıyla uğraşmak yerine Shared Hosting sahibi kullanıcılar hem daha uğraşsız hem de daha ekonomik yoldan internet sitelerini barındırabilir, kendi ihtiyaçları kadar faturalandırılabilirler.
Paylaşımlı hosting, hosting sitelerinde genellikle başlangıç veya giriş paketleri olarak gösterilir. Seçeceğiniz plana bağlı olarak paylaşımlı hosting hizmetinin sitenize uygunluğunu tespit etmek için sunucu üzerinde size ayrılacak yer olan web alanının boyutuna, kaç farklı e-posta hesabı kullanmak istediğinize, tüm hizmet ve uygulamaları yönetebileceğiniz kontrol paneline ve sitenizin bir aylık trafiğine bakarak tespit etmeniz gerekir.
Paylaşımlı hosting hesaplarında, bir hesapta sadece bir site barındırılabilir.
Paylaşımlı Hosting (Shared Hosting) Avantajları Nelerdir?
- Tam olarak ihtiyacınızı sunan paketleri satın alabilirsiniz. Böylece kullanmayacağınız ekstra özellikler yüzünden her ay astarını aşan faturalar ödemek zorunda kalmazsınız. Paylaşımlı - Hosting paketler fazlasıyla ekonomiktir.
- Sistemin yazılımsal veya teknik hiçbir sorunuyla uğraşmak zorunda kalmaz, sunucunun bakım işlemleri ve yazılım lisansı ücretleriyle baş etmek zorunda kalmazsınız.
- Hosting kontrol paneline sahip olursunuz. Bu panel üzerinden sunucu yönetimi konusunda bilgi sahibi olmanıza gerek kalmadan, görsel bir arayüz üzerinden hosting’inizi kontrol edebilirsiniz.
- Şayet firmanız yedekleme servisi sunuyorsa, sürekli olarak belli zaman dilimlerinde yedekleriniz alır. Bu sayede verilerinizin güvenliği açısından şüphe duymanıza gerek kalmaz.
Paylaşımlı Hosting (Shared Hosting) Dezavantajları Nelerdir?
- Kullanabileceğiniz özellikler limitlidir. Sadece barındırma servisinden faydalanabilirsiniz. Sunucu üzerinde ihtiyacınıza göre optimizasyon işlemleri gerçekleştiremezsiniz.
- Aynı sunucu üzerindeki bir diğer internet sitesinin gerçekleştirdiği spam trafik oluşumlarından, siz de etkilenir ve performans düşüşü yaşarsınız.
- Sunucudaki farklı bir internet sitesinin saldırı almasından veya aşırı kaynak tüketmesinden performans kaybı yaşarsınız.
- Script’lerinizin çalışması için ekstradan bir modüle ihtiyacınız varsa, yada yazılım sürümleriniz uyuşmuyorsa sunucu üzerinde bu modülün yüklenmesini sağlayamazsınız. Zira barındırma şirketleri en optimum paketler halinde bu servisleri hazırlar.
Bazı sınırlamaları olmasına rağmen yeni başlayanlar için ideal olan paylaşımlı hosting, zamanla büyüyen sitelerin ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kalabilir. Artan içerik ve trafikten sitenin yükleme süreleri etkilenebilir. Bu durumda en popüler çözüm; hosting planını paylaşımlıdan VPS veya VDS’e yükseltmektir.
VPS bir sanal sunucu türüdür. Tıpkı paylaşımlı barındırmadaki gibi, tüm web siteleri tek bir fiziksel sunucu üzerinde yer alır ancak root erişimi gibi sunucu özelleştirme imkanları ve daha iyi performans özellikleri söz konusudur.
Bir diğer sanal sunucu türü olan VDS ise kullanıcıların RAM, depolama, CPU gibi kaynakları diğerleriyle paylaşmadığı, tamamen yalıtılmış, izole alanlar vadeder. Siteler birbirini etkileyemez. Güvenlik ve performans açısından yukarıdaki iki seçenekten çok daha üstün bir barındırma seçeneğidir.
Doğru barındırma planını seçmek, web sitenizin ihtiyaç duyduğu sunucu kaynağına, öngördüğünüz trafik miktarına ve hangi yazılımı çalıştırmayı planladığınıza bağlıdır. Bu nedenle hosting satın almadan önce diğer hosting alternatifleri için "Hosting Paketi Seçerken" başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.
2005 yılından günümüze kadar Domain / Alanadı ve Veri Merkezi tarafında da Sunucu Barındırma, Sanal Sunucu ve Hosting hizmetlerinde bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Sizlerin memnuniyeti bizim için çok önemlidir. Şimdi Profesyonel Web sitenizi %30 indirim ile hemen web tasarım teklifinizi alın.
1
Copyright © 2005 - 2021 | Tüm hakları saklıdır.
Fiyatlarımıza %20 KDV dahil değildir.