Alan Adı Kaydı Alan Adı Transferi Alan Adı Yenileme .TR Alan Adı Kaydı Whois Sorgulama Alan Adı Uzantıları
Bireysel Hosting Kurumsal Hosting Wordpress Hosting Multi Hosting
Türkiye VDS Sunucu Avrupa VDS Sunucu Özel Masaüstü Sunucu FOREX Sunucu
Türkiye Fiziksel Sunucu Avrupa Fiziksel Sunucu Yarı Fiziksel Sunucu Sunucu Barındırma Kirala Senin Olsun
Kurumsal E-posta IP Adresi Hizmeti Metro Ethernet Hizmeti Yedekleme Hizmeti
Veri sorumlusu sıfatıyla tarafımızca toplanan, saklanan ve işlenen kişisel verileriniz için KVKK'nın Veri Sorumlusunun Aydınlatma Yükümlüğü başlıklı 10.maddesi uyarınca faaliyette bulunmaktayız.
Detay Tamam

Hosting Taşıma İşlemi Nasıl Yapılır?

Mevcut hosting firmasının sunduğu hosting hizmetinin sitenizin ihtiyaçlarına cevap verememesi, yüksek yenileme fiyatları, kesinti ve performans sorunları, yetersiz teknik destek hizmeti yada güvenlik gibi sebeplerden farklı bir hosting firmasına geçmek isteyen kişiler, hata yapma ve site dosyalarına zarar verme gibi endişelerle sürekli olarak taşıma işlemini erteme durumunda kalırlar. Bu yazımızda hosting taşıma işlemini nasıl yapabileceğinizi anlatacağız. 

Hosting Taşıma İşlemi Nasıl Yapılır?

Dosyaların Taşınması: Resimler, Dosyalar, Yazılımlar, Kodlar, E-posta içerikleri ve daha birçok bilgi sunucu üzerindeki root klasörünün alt bölmelerinde saklanmaktadır. Dosyaların taşınması için iki yol mevcuttur. Bunlardan birincisi ftp programı ile sunucuya bağlanıp ana klasörünüz olan root klasörü altındaki bütün dosyaları bilgisayarınıza yükleyip yine aynı şekilde yeni sunucunuza göndermek olacaktır.

Yukarıdaki işlem bazı durumlarda hatalar verebilir. Bu noktada izlenmesi gereken ikinci yol ise dosya yedeklemeyi kontrol paneli ile yapıp geri yükleme işini de kontrol paneli üzerinden gerçekleştirmek olacaktır. Kontrol paneli bu işleri yaparken klasör chmod ayarları gibi pek çok ayrıntıyı dikkate alıp ona göre oluşturma işlemi yapacağından daha sorunsuz bir transfer gerçekleştirmiş olacaksınız.

Veritabanı Taşıma İşlemi: Veritabanı yedekleme ve geri yükleme ile ilgili kontrol panelleri üzerinden yaparken ilk olarak kontrol panelleri üzerinden phpMyAdmin veya Mssql için tablo gösterim modülüne girerek yedeklemek istediğiniz veritabanını üzerine gelin ve bütün tabloların seçimini yaparak Export veya Çıkart butonuyla veritabanının yedekleyip yeni sunucunuzda aynı veritabanı adını oluşturarak üzerine gelin ve Import veya İçeri Aktar butonu vasıtasıyla yedekleme işlemini tamamlayın.

İkinci yöntem ise kontrol panelleri üzerindeki yedekleme sayfaları olacaktır. Bu sayfalardaki tam yedek kısmının altında veritabanları bölümü bulunmaktadır. Buradaki veritabanlarının hepsini bilgisayarınıza kaydedin daha sonra yeni sunucunuz üzerinde aynı bölüme gelip tekrar yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Üçüncü yöntem ise 1. kısımda dosya yedekleme bölümünde anlattığımız full yedek olayıdır. Eğer kontrol panelleri üzerinden tam yedek yaparsanız veritabanları için fazladan bir çaba sarf etmeden geri yükleme işlemini yine kontrol panelleri ile gerçekleştirebilirsiniz. En kolay yedek yükleme işlemi bu şekilde gerçekleşmektedir.

E-Posta hesaplarını ve Bilgilerini Taşıma: Yeni sunucunuzda e-posta hesapları bölümüne gelerek eksi sunucunuzda bulunan e-posta hesaplarını aynı bilgiler ile oluşturun. Bu işlemden sonra eski sunucunuzdaki root klasörü içindeki e-posta hesapları klasörüne gelerek dosyaların yedeklemesini gerçekleştirin. Yeni sunucunuzda e-posta hesapları klasörünü bularak aynı şekilde dosyaları buraya taşıyınız.

Yukarıdaki yöntem bazı durumlarda hatalar vermektedir. Bu noktada ikinci yedekleme yöntemi olan kontrol paneli üzerinden yedekleme / backup kısmına gelerek e-posta yönlendiricileri altındaki hesapları yedekleyip yine yeni sunucuda aynı kısımda restore / yeniden yükle kısmını kullanarak yükleme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Son olarak tam yedek seçeneğini kullanırsanız bütün işlemler kontrol paneli üzerinden sorunsuz bir şekilde halledilecektir. Burada dikkat edilmesi gereken önceden de uyardığımız gibi eski ve yeni kontrol panellerini aynı olmasına dikkat edilmesidir. cPanel üzerinden Plesk bir kontrol paneline tam yedek aktarımı optimizasyon yapılmadan oldukça zordur. 

Hosting Taşıma İşlemi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Bu işlemler neticesinde web sitenizi yeni sunucu üzerinde çalıştırabilir hale gelmiş oluyorsunuz. Dosyaların tam ve eksiksiz taşındığından emin olunuz. Özellikle veritabanları'nın çalışır durumda olduğunu ve tabloların düzgün bir şekilde aktarıldığına dikkat ediniz. 

Hosting Yönetim Paneliniz ne olursa olsun! Sitelerinizi ücretsiz taşıyoruz!

Linux Hosting paketlerinde sipariş verilen sitenizin tüm verilerini ( php, e-mail, mysql ) panel türü gözetmeksizin kendi sistemimize ücretsiz taşıyoruz. Firma hizmet değişikliğinde sitelerinizi manuel olarak taşıma imkanınız olmayabilir. Web Sitenizi riske atmak istemeyebilirsiniz. İSİMKAYIT Web Hosting olarak sizi tüm bu gereksiz endişelerden kurtarıyoruz.

 


  • hosting, hosting taşıma, hosting taşıma işlemi
  • Bu dökümanı 356 kullanıcı yararlı buldu.
Bu cevap yeterince yardımcı oldu mu?

Bunlar da yardımcı olabilir